Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Földi felkészítésen az ejtőernyősök

Szöveg: Tóthné Ilyés Edit |  2009. augusztus 4. 13:09

Idén júliusban tartották az 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj ejtőernyős táborát Szolnokon. A képzésben 12 fő vett részt, akik nappal és éjszaka, egyszerű és bonyolult terepviszonyok között egyaránt teljesítettek ugrásokat. Az előzetes orvosi vizsgálatok után a táborban alaptanfolyamot végeztek azok, akik még nem ugrottak ejtőernyővel.

Ezen a „földi" felkészítésen, kiképző eszközökön gyakorolták az ugráshoz szükséges teendőket. Emellett párhuzamosan zajlott a szabadeső tanfolyam, az osztályos ugrás, valamint a normál éves kiképzési ugrások.

A Magyar Honvédség szintű kiképzésen kipróbálták a katonák az új, SG006 típusú teherkonténert, melynek segítségével új módszerrel hozhatja le a földre a katona a szállítandó egyéni felszerelést.
A kiképzés balesetmentesen zajlott le, ami után társaik „hivatalosan" is ejtőernyőssé avatták a friss tagokat. Bándi Áron hadnagy elmondta, hogy az ugrás mindenkinek jól sikerült, és a felderítők a tavalyihoz hasonlóan ismét kiválóan teljesítették az eléjük állított feladatokat.

Képek: MH 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj