Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Békefenntartás és strandröplabda

Szöveg: Mészáros Károly zls. |  2009. augusztus 4. 13:16

Az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Misszió (UNFICYP) Strandröplabda bajnokságát rendezték meg a Szlovák-Magyar-Horvát Békefenntartó Zászlóalj parancsnokságán, Famagustában. A versenyen induló kilenc csapat a Camp General Stefanik homokos pályáján mérte össze erejét.

A versenykiírás alapján egy csapat képviselhette a 84 tagú Magyar Kontingenst. A Tóth Attila főhadnagy, Nagy János Róbert zászlós és Szilágyi Tamás őrmester alkotta magyar csapat helytállása mellett a dél-amerikai békefenntartók domináltak az egyenes kieséses rendszerben lebonyolított versenyen, bizonyítva a sportág kontinentális népszerüségét.

Az eredményhirdetésre felsorakozó csapatoknak a házigazda zászlóalj vezetői, ¥ubomir Kochanskỳ alezredes, szektorparancsnok, Ingrid Karásková őrnagy, szektor logisztikai főtiszt és Berena Béla alezredes, szektorparancsnok-helyettes, a magyar kontingens parancsnoka gratuláltak és adták át az elismeréseket a győzteseknek.

Mario Cesar Sanchez Debernardi ellentengernagy, a misszió katonai vezetője, köszöntőjében kihangsúlyozta a sport felbecsülhetetlen fontosságát a békefenntartók fizikai és szellemi kondiciójának fenntartásában, valamint utalt a sport nemzetek közötti összekötő szerepére. Élmény volt látni és számolni az eseményen résztvevő nemzetek zászlóit, nézni és szurkolni a versenyzőknek, élmény volt itt lenni Önök között -mondta a misszió katonai vezetője.

Fotó: Németh Miklós ftörm., Roman Anderko őrm. (SLOVCON).