Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Forrest-futás” katonákkal

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2012. április 15. 12:09

A Kenézy Kórház és a Debreceni Sportcentrum Kft. második alkalommal rendezte meg a „Forrest-futás” elnevezésű jótékonysági napot. Az élsportolók, művészek, orvosok, politikusok és vállalkozók mellett idén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái is együtt futottak az autista fiatalokkal az Oláh Gábor utcai Gyulai István Atlétikai Stadionban.

Ahogy azt Szentgyörgyi János, a kórház sajtófőnöke, a futás főszervezője elmondta, idén még több támogatót és résztvevőt sikerült megnyerni a nemes cél megvalósításához. Az április 13-i, pénteki sajtótájékoztatón dr. Kiss Sándor klinikai főorvos, a rendezvény fővédnöke, dr. Lampé Zsolt, az Önkormányzati Egészségügyi Holding vezérigazgatója, dr. Oláh Róza, a Kenézy Kórház Nonprofit Kft. osztályvezető főorvosa, Koós Anikó, az Angyalliget Lakóotthon kuratóriumának elnöke és Kalmár Róbert, a Debreceni Sportcentrum Kft. szervezési és marketing-osztályvezetője mellett dr. Lippai Péter ezredes, a dandár parancsnokhelyettese is köszöntötte a megjelenteket.

1595934320
„Minden olyan eseményen örömmel veszünk részt, amely a honvédség és a társadalom, ezen belül a fiatalok közötti jó kapcsolatot segíti" – mondta a parancsnokhelyettes.

A rendezvény énekléssel, körtánccal, majd játékos sorversenyekkel folytatódott, a jó hangulatot pedig a közös futás koronázta meg. Mosolygó, elégedett arccal közeledtek a fiatalok a cél felé, sokan közülük mindvégig „segítettek" a katonáknak fegyvereik cipelésében.

A futáson az MH 5. Bocskai István Lövészdandárt a parancsnokhelyettese mellett Fekete András főhadnagy, Révészné dr. Markovics Zita hadnagy, Papp Sándor törzsőrmester és Tóth István zászlós, a KatonaSuli-programban részt vevő diákokat pedig a debreceni Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola két tanulója képviselte.

Délben a dandár hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisának étkezdéjében elkészített, gulyáságyúban szállított ebéd várta a résztvevőket, akik kora délutánig a katonák fegyverzeti bemutatóján ismerkedhettek meg a honvédségnél használt kézifegyverekkel.

1595934320

 Fotó: bocskaidandar.hu