Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Futottak egy jó ügyért

Szöveg: Tihanyi-Obál Mária főhadnagy | Fotó: Lantos József főtörzsőrmester |  2023. december 2. 8:25

Szeptemberben rendezte meg az MH Lahner György 2. Ellátóezred és a Kaposvári Honvéd Sportegyesület a Deseda Jótékonysági Félmaratont, azaz a DEJÓ 2023-at. A nyolcadik alkalommal lebonyolított sportesemény egyre növekvő népszerűségét jelzi, hogy a nevezési díjakból közel kétmillió forint folyt be, amelyből a szervezők az idei évben is a Bárczi Gusztáv Módszertani Központot támogatták.

_DSC0091

Még 2014-ben indult útjára a jótékonysági futóverseny rendezvénysorozata azzal a céllal, hogy a közös futás örömét megteremtve a futópályán, példát mutatva építsenek közösséget a résztvevők egy nemes ügy érdekében. Az eseménnyel a Magyar Honvédség célja a katonai és az egyetemi sport, illetve az egészséges életmód népszerűsítése, a sportoló nemzetté válás elősegítése és az „Egészséges Kaposvár 2030” program támogatása volt. A verseny nemcsak az egészséges életmód szempontjából fontos, hiszen jótékonysági célt is szolgál. A nevezési díjakból, adományokból és befolyt összegből könyveket, irodaszereket, interaktív LED táblát, valamint okos eszközöket vásároltak a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ részére.

_DSC0051

A hivatalos ünnepségnek is otthont adó központ tanulói és tanárai megható zenés műsorral fogadták a futóverseny szervezőit. Az adományozólevelet Hatvani Szabolcs alezredes, a Magyar Honvédség Lahner György 2. Ellátóezred megbízott parancsnoka adta át, aki méltatta a gyermekek szívhez szóló előadását. Beszélt a jótékonysági verseny céljáról, illetve embertársaink segítésének fontosságáról is. Ezt követően Benczéné Csorba Margit, a támogatott módszertani központ főigazgatója köszönetét fejezte ki az ezred katonáinak, illetve a sportesemény résztvevőinek az adományért, mely nagyban segíti az intézményben tanuló fiatalok képzését és fejlesztését.