Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új erő a Sportszázadban

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: honvedelem.hu archív |  2023. december 2. 8:40

Az újjáalakult Sportszázad nagy sikerére való tekintettel a Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Sportügynökség újabb pályázatot hirdetett a Sportszázadhoz való csatlakozásra.

6472221c4c0fd752319875

A pályázatra minden olyan, 18. életévét betöltött sportoló jelentkezését várták, aki a tárgyévben vagy az elmúlt két évben legalább a sportága hazai bajnokságán érmet szerzett. A november 30-i határidőig több mint kétszázan jelentkeztek.

„Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sok tehetséges fiatal sportoló érdeklődik a Sportszázad iránt és érzi fontosnak, hogy a sportpályák mellett a Magyar Honvédség keretein belül is dicsőséget szerezzen a hazájának” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a sportot is felügyelő honvédelmi tárca vezetője.

„A túljelentkezés egyértelműen mutatja, hogy egyre több sportolónk tartja fontosnak a kettős életpályát. Reméljük, hogy a Sportszázad nyújtotta lehetőséggel is tudunk segíteni, hogy minél több fiatal folytatni tudja a sportolói pályafutását” – tette hozzá Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

A felvételt nyert sportolóknak lehetőségük lesz arra, hogy sporttevékenységük mellett önkéntes tartalékos katonaként a Magyar Honvédség állományában teljesítsenek szolgálatot abban a vármegyében, amelyben életvitelszerűen élnek és sportolnak. A nyertes pályázók kiértesítése tervezetten még idén decemberben megtörténik.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye