Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Futóversenyen az alakulat katonái

Szöveg: honvedelem.hu / raketaezred.hu |  2012. július 25. 10:56

Egyéni és váltószámokban is indított csapatot a Honvéd Arrabona SE a Győr-Lipót futóversenyen. Immár harmadik alkalommal rendezte meg a győri Futóbarátok Egyesülete / Nike Futóklub Győr és Lipót között a 27 kilométeres futóversenyt. A távot egyéniben, váltóban, illetve úgynevezett céges váltóban is teljesíthették az arra vállalkozók.

1595939154
Az előzetes időjárási várakozásokkal ellentétben, bár esetenként kellemetlen ellenszéllel ötvözve, de mégis ideális futóidővel várták a rendezők beérkezés után július 22-én reggel a 27 kilométeres táv megtételére vállalkozókat. A versenyt, amely egyben a 27. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton hivatalos felkészülési versenye is volt, a 2008-ban alapított és a Földing-házaspár (Földing Ottó és a női maratoni országos csúcstartó Földingné Nagy Judit) nevével fémjelzett győri Nike Futóklub szervezte immár harmadik alkalommal. A versenyt megtisztelte részvételével a londoni olimpiára készülő Kálovics Anikó (1:44:23) és Kovács Péter (1:25:35) is, melynek eredményeként mindketten új pályacsúcsot állítottak fel.

Az alakulatot és a Honvéd Arrabona SE-t két „céges" futócsapat képviselte (a Valkó Veronika, Dede Gyula és Galgóczy Gábor alkotta Arrabona Juniors, valamint a Somogyi Péter, Tóth Norbert és Könczöl Ferenc összetételű Arrabona Seniors), míg egyéniben a versenyre előző nap az 50 kilométeres „Cuha 50" teljesítménytúra teljesítésével melegítő Szilva Zoltán indult.

Kerékpáros versenyszámban, amelynek rajtja a futószámok 10 órás rajtjánál 10 perccel korábban volt, Vései Róbert képviselte az alakulatot – és méltó módon meg is nyerte. 
Ami a futókat illeti, Szilva Zoltán 2 óra 21 perc 16 másodperc alatt teljesítette a 27 kilométert, váltóban 2 óra 8 perc 19 másodperc alatt értek be a „seniorok", míg a fiatalabbak 2 óra 12 perc 8 másodperc alatt teljesítették a távot.

CímkékENSZolimpia