Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Görbült a bot Csanyteleken

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. július 28. 18:27

Július 25-én rendezték meg az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj és a szentesi Honvéd Rákóczi Sportegyesület közös szervezésében az első Rákóczi horgászversenyt.

A rendezvénynek a csanyteleki Kuruc-tanyai víztározó horgásztó adott helyet, amely főleg ponty és amur horgászására ad lehetőséget.
A versenyt katonai és civil meghívott csapatok részvételével Nyers József mérnök ezredes az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj parancsnoka nyitotta meg. A versenyben részt vevő három tagú csapatoknak három óra állt rendelkezésükr, hogy kifogják a kívánt zsákmányt.
Az időjárás a verseny napján igazán kegyeibe fogadta a versenyzőket, hiszen az előző napok sorozatos esőzései után napsütéses időben sikerült a küzdelmet lebonyolítani.

A jó idő jót tett a halak étvágyának, ezt bizonyítja a több mint 133 kilogramm akadt a horgokra.
A versenyre Budapestről és a dunántúli helyőrségekből is érkeztek csapatok. Akadt olyan trió, amely “edzésképpen" két nappal a verseny előtt érkezett és a tó partján sátort verve egész napos pecázással készültek a megmérettetésre.

A versenyzők között Nagy Benedek őrnagy a 2007. évi országos egyéni magyar bajnok is rajthoz állt az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis csapatának tagjaként.
A győzelmet szoros küzdelemben a Csanyteleki Sporthorgász Egyesület csapata szerezte meg, ezzel elnyerték a Honvéd Rákóczi Vándorkupa birtoklásának jogát a jövő évi versenyig, melyet Varga Árpád főtörzsőrmester, a HOSZ szentesi alapszervezet vezetője adott át.

A legjobb honvédségi csapat az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis csapata lett, akik az előkelő 3. helyezést érték el.
Reményeink szerint útjára indult egy kezdeményezés, amely a jövőben még több honvéd horgászt vonz majd Szentes helyőrségbe.

Kép és szöveg: Seres József