Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyugállományú légvédelmisek találkozója

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. július 28. 18:38

A hagyományoknak megfelelően idén is az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a légvédelmi rakéta és tüzér fegyvernem nyugállományú tisztjeinek és tiszthelyetteseinek évi találkozóját. A rendezvényt július 25-26-án tartották Győrött.

Így július utolsó hétvégéjén tartalmas és lelket melengető pillanatokban bővelkedő rendezvényre kerül sor Győrött, a likócsi laktanyában. Az idei sorrendben a tizennyolcadik találkozó volt.
A rendezvényen évek óta részt vesznek az ezred jogelőd alakulatainak nyugállományú tisztjei, tiszthelyettesei és polgári alkalmazottai. A nemzedékek közötti jó kapcsolattartás bizonyítéka, hogy a jelenlegi aktív állomány is szép számmal képviseltette magát. A közösen eltöltött ebéd után a házigazdák nevében Varga László mérnök dandártábornok, az alakulat parancsnok köszöntötte a nyugdíjas találkozó résztvevőit.

-Az idős embereket – élettapasztalatuknak, megszerzett életbölcsességüknek köszönhetően – minden társadalomban nagy megbecsülés övezi. Különösen kijár ez a mostani katona nyugdíjas nemzedéknek – hangsúlyozta üdvözlő beszédében Varga tábornok. Hozzátette: ők azok, akik felkészítettek bennünket a katonai életre, személyes példájukon keresztül mutatták meg nekünk, hogy miként kell ezt a hivatást jól végezni.

A beszédet követően Tömböl László mérnök altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka a mintegy kétszáz érdeklődőnek beszámolt az elmúlt egy év jelentősebb történéseiről, majd kötetlen beszélgetésen válaszolt a felmerült kérdésekre.