Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyakorlatok földön, vízben, levegőben

Az elmúlt hét legizgalmasabb videói

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. október 27. 11:47

Összeállításunkban az elmúlt hét leglátványosabb videóit tekinthetik meg.

Nemzetközi búvárgyakorlat Budapesten

A napokban kezdődött meg a Clearance Diver 2022 elnevezésű többnemzeti búvárgyakorlat, amelynek Magyarország, azon belül is az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ad otthont. A magyar búvárok mellett belga és litván katonák merülnek közösen a Dunán és a kőbányai pincerendszerben.

A teljes tudósítás itt érhető el.

* * *


A digitalizálódás útján


A napokban indult el hazánkban a legelső BT-46-os szimulációs eszközre való kiképzés, „Képezd a Kiképzőt” elnevezéssel. A gyakorlati blokk részeként az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái Leopard 2A4HU típusú harckocsikra felszerelve ismerhették meg a rendszer működését a szomódi lőtéren, október 20-án, csütörtökön. A kiképzést – mások mellett – megtekintette Tóth István ezredes, a tatai dandár parancsnoka.

A teljes tudósítás itt érhető el.

* * *


Légi felderítési gyakorlaton a béke leendő követei


Befejező hetéhez érkezett az MH Béketámogató Kiképző Központ által szervezett 41. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam. Október 18-án délelőtt a hallgatók az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis közreműködésével légi felderítési gyakorlatot hajtottak végre. A foglalkozás célja az volt, hogy az ENSZ fegyvertelen katonai megfigyelői a szabályoknak megfelelő módon, alacsony magasságon információt gyűjtsenek a műveleti területről.

A teljes tudósítás itt érhető el.

Címkékhonvédelem