Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyakorlatozott az ABV RIÉR ezredszintű alközpontja

Szöveg: honvedelem.hu / raketaezred.hu |  2011. június 22. 14:29

Az Atom, Biológiai, Vegyi Riasztási és Értesítési Rendszer (ABV RIÉR) ezredszintű alközpontja június 14. és 16. között részt vett az elöljáró által vezetett több fokozatú, számítógéppel támogatott rendszergyakorlaton. A gyakorlatra megfigyelőként meghívást kapott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Győri Polgári Védelmi Kirendeltség vezetője, Csepi László pv. őrnagy is.

Az alcsoport különböző atom-, biológia, vegyi és radiológiai csapásokról és eseményekről szóló adatszolgáltatási, értékelési, riasztási és értesítési feladatokat hajtott végre a NATO-előírásokkal összhangban lévő nemzeti értékelő szakutasítások eljárásait alkalmazva.

A gyakorlat során alkalom nyílt arra, hogy Csepi őrnagy és az ABV RIÉR ezredszintű alközpont állománya megosszák egymással munkamódszereiket és tapasztalataikat a feltételezett események kezelésével kapcsolatosan.

Az őrnagy és Gyurán Gábor százados – az ezred ABV RIÉR alközpont parancsnoka – pozitívan értékelte a közös munkát és a további sikeres együttműködés kezdő lépésének tekinti.

Szöveg és fotó: Cseszreginé Csekei Judit százados