Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyerekek látogattak Pápára

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Szováthy Kinga |  2023. május 12. 11:35

Iskolások és óvodások látogattak az MH 47. Bázisrepülőtérre május 11-én. A látogatás során a bázison állomásozó C-17-es szállító repülőgépet is megnézhették testközelből.

Iskolak_napja_Papa_20230511_11 copy

Tizennyolc intézmény közel hétszáz diákja ismerkedett meg a bázisrepülőtér mindennapi életével, technikai eszközeivel és katonáival, az Iskolák Napja program keretén belül. Először őrkutyás bemutatót láthattak a gyerekek, majd a statikus bemutatók járműveit közelről is megnézhették, illetve beülhettek a vezetőülésekbe is. A kifutón felsorakozó kiszolgáló járművek között megtalálható volt egy speciális, külön repülőtéri feladatokra fejlesztett tűzoltóautó, targonca, speciális emelőszerkezet, Toyota Hilux tűzoltóautó és egy Unimog teherautó is. A régebbi időket bemutatva két légijármű is helyett kapott a sorban: Mi-24 harci helikoptert és egy MiG-21 vadászgépet is láthattak a tanulók. A legnagyobb érdeklődés természetesen a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) égisze alatt üzemeltetett C-17 nehéz szállító repülőgép iránt mutatkozott – a fiatalok nemcsak a gép fedélzetét, hanem a pilótafülkéjét is megnézhették.

Iskolak_napja_Papa_20230511_08 copy

Az MH 47. Bázisrepülőtér, a Nehéz Légiszállító Ezreddel (Heavy Airlift Wing – HAW) és a Boing céggel közösen évente megrendezi az Iskolák Napját. A bázisrepülőtér állománya számára fontos, hogy folyamatosan tartsák a kapcsolatot a fiatalokkal, hiszen az ilyen programokon megszerzett élményeikkel lehet a fiatal generációt hazaszeretetre nevelni.