Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyermekeket toborzó animációs filmet készít az al-Kaida

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. július 22. 20:49

Gyermekeknek szóló animációs filmet készít az al-Kaida terrorszervezetnek az Arab-félszigeten tevékenykedő szárnya azzal a céllal, hogy harcra ösztökélje a fiatalokat – számolt be róla a szervezet egyik aktivistájára hivatkozva a BBC brit közszolgálati televízió internetes portálja.

A készülő film első képkockáit az al-Shamouk arab nyelvű dzsihádista hírportál tette közzé weboldalán, a cikket pedig egy Abu al-Laith al-Yemen nevű személy jegyezte – olvasható a londoni központú, iszlám szélsőségekkel foglalkozó Quilliam hírportálon.

A film „hőstetteket", köztük „harci cselekményeket" fog bemutatni, célja pedig az, hogy a „fiatalokat és a gyermekeket az iszlám dzsihád tanainak a követésére ösztökélje".

Will McCants, az Egyesült Államok terrorellenes tanácsadója kétkedően nyilatkozott. Az iszlámszakértő megjegyezte: ha valóban elkészül a film, és valamennyire is megközelíti az előzetes képkockák sugallta minőséget, az azt jelenti, hogy a terrorszervezet még kifinomultabb eszközökkel lép fel a fiatalok megnyeréséért.

„Ez a film azt jelzi, hogy megváltozott al-Kaidának a médiához és a toborzáshoz való hozzáállása. Új módszereket próbálnak ki, hogy vonzóan izgalmasabbá tegyék a terrorizmust a fiatalok, sőt, a gyermekek számára" – mondta Noman Benotman, a Quilliam korábbi elemzője.

Címkékterrorizmus