Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyermekkarácsony Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Sebők Szilvia |  2011. december 16. 16:03

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Humánszolgáltató Irodája a kommunikációs és rendezvényszervező részleggel, valamint a Helyőrségi Művelődési Otthonnal közösen szervezett gyermekkarácsonyt a laktanyában dolgozó katonák gyermekei részére  december 11-én, vasárnap. A helyszín, a helyőrségi klub zsúfolásig megtelt.

A vendégeket teával és süteményekkel fogadták, miközben a helyőrség katonazenekara karácsonyi dalokkal és rajzfilmslágerekkel szórakoztatta az érkezőket. Kézműves-foglalkozások keretében három helyszínen is készíthettek karácsonyi ajándékokat a gyerekek, a nagyobbak pedig mézeskalácsot díszíthettek és gipszfigurákat festhettek.

A gyermekszínház interaktív előadását a szülők és gyerekek egyaránt élvezték, azonban még csak ezután következett a nap fő eseménye, a Télapó érkezése − aki a gyerekeknek édességgel és gyümölcsökkel teli ajándékcsomagot adott át egy-egy versért vagy karácsonyi dalért cserébe. A szülők eközben büszkén fényképeztek és kameráztak.

A rendezvényen 160 gyerek vett részt, akik a kora délutáni órákban a Mikulástól kapott csomagot szorongatva indultak haza.