Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Gyilkos, focilabda méretű köveken kell áthajtanunk”

Szöveg: Kánya Andrea |  2010. január 26. 21:49

A Budapest-Bamakón jelenleg negyedik helyen álló Honvéd Dream Team kedden ismét technikai problémákba ütközött, egy kis szerelés azonban már meg sem kottyan a katonai tereprali csapatnak. „Bár a futómű egy alkatrésze eltörött, és hegeszteni kellett, mégis tudtuk teljesíteni a napi szintet”, mondta a honvedelem.hu-nak Bálint Zoltán a keddi nap estéjén.

„A mai nap jó volt, bár meg kell mondjam, nem túlzottan változatos – ezt már Barkó István százados mondta érdeklődésünkre. „Agadirig még 400 kilométer van hátra, ezt a következő néhány napra még megpróbálják elosztani a szervezők. A terep izgalmas, hiszen még mindig sok kő, szikla és por vár ránk az úton, de a feladatokat már rutinosan oldjuk meg"- tette hozzá a százados, aki elmondta azt is, a verseny eddigi szakaszain többször találkoztak francia turistákkal, kempingező németekkel is.

Gazdag Ákos navigátor úgy fogalmazott: nem egyszerű Marokkóban a navigáció. „Nagyon sok olyan földút van itt, amit a GPS egyszerűen nem mutat, így rengeteg spontaneitásra van szükség, de szerencsére a jó csapatmunka segítségével megoldjuk az ilyen problémákat", mondta a navigátor. Gazdag Ákos hozzátette: mivel remekül teljesítik a napi feladatokat, szinte minden nap ki tudják pihenni magukat. „Mivel korán indulunk reggelente, korán is érkezünk meg a napi szakaszok céljaiba, így korán le is tudunk feküdni aludni – fáradtnak tehát egyáltalán nem mondhatom magunkat", mondta Ákos, aki a terepről, valamint a marokkói vendégszeretetről annyit mondott: „Gyilkos, focilabda nagyságú köveken gördülünk át nap mint nap, de nagyobb gond szerencsére nem történt. Gyakran találkozunk helyiekkel, akik kedvesek és segítőkészek – persze cserébe pólót és tollat kérnek, de szívesen adunk ajándékot nekik. "

A Budapest-Bamako verseny hivatalosan szombaton ér véget Agadirban.

1595896214
1595896214

 

 

CímkékSzikla