Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győzött Kaposvár!

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2011. április 3. 18:10

Kaposvár nyerte az április 2-3-án lezajlott Vivicitta Futópárbajt. Somogy megye székhelye Szeged városával küzdött meg a címért. A hetvenezres lélekszámú városban több mint tizenhárom ezren vágtak neki a kevéssel több, mint három kilométeresnek távnak – köztük az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái is.

1595916606
Egy héttel a rendezvény előtt még kétszáz katonát számlált a tervezett Futó Erőd, ám végül a Kaposvári Katonák transzparense mögött több mint háromszáz katona állt rajthoz. Bárdos Antal mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka korábban azt jósolta, hogy szerinte körülbelül hatezer embert fog megmozgatni ez a rendezvény. Kicsit tévedett, ám ezt egyáltalán nem bánja.

– A katonáknak erőt és egységet kell mutatniuk. Nem csak árvíz, vagy egyéb más katasztrófa idején kell teljesíteni a feladatainkat, hanem ilyenkor is, amikor a fizikai felkészültséget kell bebizonyítani és meg kell mozdulnunk a városunkért – felelte a honvedelem.hu kérdésére a parancsnok. Hozzátette: mint a város egyik legnagyobb munkáltatóját, a polgármester fel is kérte őket, hogy álljanak rajthoz.

A futókígyó egyébként a Kossuth térről indult és innen tekergett  végig a város nevezetes helyein.

Fotó: Kátai Róbert százados