Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadapródok Veszprémben

Szöveg: Szedmák Péter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. július 12. 12:08

Napközis sporttábort tartanak az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ közreműködésével, a Sportolj Velünk Sportegyesület szervezésében június 23. és július 28. között Veszprémben.

sporttábor_Veszprém (1)

A városi stadionban, ötnapos turnusokba szervezett tábor elsősorban a sport és a honvédelem iránt érdeklődő 7-14 éves gyerekek részére biztosít tartalmas időtöltést a nyári szünidőben. A résztvevők kipróbálhatják magukat – többek között – az atlétika különböző területein, túrázhatnak, tájékozódhatnak, sorversenyeken vehetnek részt, egyszóval minden lehetőség adott a mozogni vágyó nebulóknak energiáik levezetésére.

sporttábor_Veszprém (2)

A sportolás mellett az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonáinak közreműködésével honvédelmi ismereteiket is bővíthetik a diákok. A turnusok csütörtöki napjain a gyerekeknek igazi katonás kalandokban lehet részük: az alakulat katonái öt különböző tematikájú foglalkozást biztosítanak számukra. Megismerkedhetnek hatástalanított lőfegyverekkel, egy játékos begyakorlással elsajátíthatják az AK 47-es gépkarabéllyal az 1.számú lőgyakorlat mozzanatait, majd paintball-lövészet során megmutathatják azt is, hogy ki milyen jó céllövő. A következő állomáson megtanulhatják, hogyan kell fel-, illetve levenni a különféle vegyivédelmi felszereléseket. Ezután a kényelmesnek korántsem mondható öltözetben, egy eljátszott szituáció során bajba jutott társaikat is sikeresen megmenthetik. A katona egyik fő ismérve a fegyelmezettség, ezért az alaki foglalkozás sem maradhat ki az elsajátítandó ismeretekből. A nap zárásaként ünnepélyes ceremónián kapnak oklevelet a diákok a „kiképzés” sikeres teljesítéséről, így immár igazi hadapródként folytathatják a nyári szünidőt.

Takács Dávid edző, a tábor egyik szervezője elmondta: az egyesület és az alakulat közötti együttműködés nagyon sikeres. Hetedik éve tart a közös munka és minden évben pozitívak a visszajelzések, így a jövőben is biztosra vehető a folytatás.

sporttábor_Veszprém (3)
Címkéksporttábor