Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harcra „készen”

Szöveg: Pálinkás Blanka hadnagy | Fotó: MH 3. Területvédelmi Ezred |  2023. július 19. 13:57

Az MH 3. Területvédelmi Ezred 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj július 10. és 14. között Szászbereken rendezte meg harcos tematikájú honvédelmi táborát, melynek programjai térképészeti, harcászati, túlélési, egészségügyi, önvédelmi, fegyver-, valamint egyéni álcázási ismeretekkel gazdagították a résztvevő fiatalokat.

letöltés (11) másolat

A táborozók körében a legnagyobb sikereket a csapatversenyek aratták, melyek során akadálypálya teljesítése, valamint lézer- és airsoft lövészet várt a gyerekekre. A Szent László Hadosztály Honvéd Hagyományőrző Egyesület segítségével korhű fegyver- és egyenruha másolatokkal, valamint katonai felszerelési tárgyakkal is megismerkedhettek. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei településen töltött hetet egy baráti futball mérkőzés koronázta meg a táborozók és a Területvédelmi Ezred, illetve Zászlóalj törzs csapata között.

Az utolsó napon a fiatalok családtagjaik körében mutatták be a hét folyamán elsajátított alaki fogásokat, s együtt – összetartásukról tanúbizonyságot téve – közösen énekelték el a katonaindulót. Az akadályversenyen elért eredményeikért a gyerekek Kovács Imre ezredestől, az MH 3. Területvédelmi Ezred parancsnokától vehették át elismeréseiket, aki gratulált nekik az egész hét során tapasztalt elszántságukhoz és kitartásukhoz.

A táborzáráskor hagyományos módon a legjobb táborozónak járó bordó barett sapka is gazdára lelt. A tábor a diákok díszmenetével, majd a táborzászló ünnepélyes levonásával fejeződött be.