Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar–amerikai vegyes tűzpárok Táborfalván

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. július 19. 11:22

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred ezredszintű vezetési ponttal, öt alárendelt zászlóaljjal, azon belül is egy-egy zászlóaljtörzzsel vesz részt a feladatokban a három helyszínen zajló Moonstar 2023 gyakorlaton és összevont tartalékos kiképzésen.

8 másolat

Az önkéntes tartalékos magyar és amerikai katonák – Valiant Panther 2023 néven – Táborfalván gyakorlatoznak együtt. A kiképzés elméleti és harcászati gyakorlati elemeinek elsajátítása lehetőséget biztosít más nemzet katonáival való közös együttműködésre, ezáltal is tovább erősítve a nemzetközi kapcsolatokat. A lövészetet már vegyes tűzpárban hajtják végre amerikai és magyar katonák részvételével.

„Az alakzatok közötti váltásokat, az ehhez kapcsolódó kéz- és karjelzéseket, illetve kis erejű ellenség leküzdését gyakoroljuk” – mondta el Medveczki Ádám őrmester, a Valiant Panther század egyik rajparancsnoka.

A kiképzés első hetében emellett a magyar tartalékos honvédek egyéb katonai ismeretekkel bővíthették tudásukat, továbbá híradó, általános harcászati, műszaki- és életmentő képzésen is részt vettek. A táborfalvi felkészüléssel párhuzamosan a tartalékos tisztképzés gyakorlati moduljait gyakorolják a résztvevők Ócsán, az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens 17. váltásának zárógyakorlatára készültek fel Újdörögdön és az MH 47. Bázisrepülőtéren Pápán.

Kapcsolódó cikkek