Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harminc éve a jótékonyság útján

Szöveg: Gulya-Szárnyasi Maya | Fotó: a szerző felvételei |  2023. október 3. 12:17

Az idén 30 éves Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány, az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral együttműködve szeptember 27-én, a hagyományokhoz hűen, jótékonysági estet rendezett a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Színháztermében.

10

Az eseményen Nagy Szilvia Annamária, az Alapítvány elnöke köszöntötte azokat, akik az elmúlt harminc év alatt valamilyen módon segítették munkájukat, kiemelten a kuratórium volt elnökeit és tagjait. Ezt követően Kőszegi Ferenc nyugállományú alezredes, a Gáspár András Bajtársi Egyesület leköszönő elnöke - jelenleg a BEOSZ Észak-Magyarországi régió vezetője - mondott beszédet. Kiemelte, hogy hosszú évek óta ápolnak az alapítvánnyal jó kapcsolatot, és hogy minden rendezvényükön szívesen részt vesznek. Ezt követően Kálmán Imre, az est házigazdája lepte meg a közönséget egy kis produkcióval. Az igazán kedves, könnyed, a régi időkre emlékeztető zenés, humoros műsorral, és három társával - Fábián Anita Alexandra, Tóth-Révész Mónika, Urbán Dávid - együtt mosolyt csaltak a nézőtéren ülők arcára.

4

A továbbiakban egy fiatal és tehetséges akusztikus duó, Jimmy és Nika lépett a színpadra, akik az alkalomhoz illő slágerekkel kedveskedtek a megjelenteknek. Szünet után az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, 32. Testőrezred, Budapest Helyőrség Zenekar adott koncertet. A zenekar Orbán Ádám főhadnagy, karmester-helyettes vezényletével változatos dallamokkal szórakoztatta a közönséget. Az Idősek Világnapja alkalmából rendezett dalest bevételét, mint minden évben most is karácsonyi ajándékcsomagok összeállítására fordítja az Alapítvány, hogy ily módon kicsit könnyebb legyen az ünnepi készülődés.

Az alapítvány 2014 óta rendez jótékonysági dalestet az Idősek Világnapja alkalmából.