Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hároméves nagyjavítás vár a USS Theodore Rooseveltre

Szöveg: Háború Művészete |  2009. augusztus 28. 13:46

A Northrop Grumman Corporation a napokban nyerte el az amerikai haditengerészet 2.4 milliárd dolláros szerződését, melynek keretein belül Newport News-ban hamarosan megkezdődhet a nukleáris meghajtású USS Theodore Roosevelt (CVN 71) 25 évenként esedékes nagyjavítása.

A Nimitz-osztályú repülőgép-hordozók negyedik egységének komplex felújítása (RCOH – Refueling and Complex Overhaul) körülbelül három évet vesz majd igénybe. Az “úszó sziget" várhatóan még augusztus folyamán megérkezik a virginiai hajógyárba.

A korszerűsítési munkálatok a repülőgép-hordozó minden részére kiterjednek, a hajó különböző rendszereinek modernizálása mellett a nukleáris reaktorok feltöltésére is sor kerül, továbbá korszerűsítik a fedélzetet, a felépítményt és a komplett védelmi rendszert is.

A USS Theodore Roosevelt már a negyedik Nimitz-osztályú repülőgép-hordozó melyen elvégzik a RCOH-t. Az elkövetkezendő három évben a Northrop Grumman Shipbuilding hajógyár több mint 3800 alkalmazottja fog részt venni a felújítási munkálatokban. A hordozót 1984-ben bocsátották vízre, az amerikai haditengerészetnél pedig 1986-ban állították hadrendbe. A nagyjavítást követően a hajó újabb 25 évig szolgálhatja a U.S. Navy-t.

1595890806
 

USS Theodore Roosevelt – a Nimitz-osztály negyedik egysége