Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Határszolgálat újévkor is

Szöveg: Kresz Fruzsina | Fotó: a szerző felvételei |  2021. január 2. 16:21

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár déli határszakaszon szolgálatot teljesítő katonáit látogatta meg újév másnapján Mudra József ezredes, az alakulat megbízott dandárparancsnoka, Balázs Tibor főtörzszászlós, vezénylőzászlós, valamint Rácz István őrnagy, katolikus tábori lelkész.

Baja (1)

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékében a dandár állományából jelenleg közel harminc fő lát el határvédelmi feladatot, amelyben a rendőrség munkáját támogatva szavatolják hazánk függetlenségét és a magyar emberek biztonságát, nem csak a pandémia alatt.

Baja (2)

A járványügyi veszélyhelyzet kapcsán megnövekedett többletfeladatokban a dandár katonái is aktívan részt vettek a 2020-as évben. Alaprendeltetési feladataik mellett ellátták egyes kijelölt létesítmények őrzését, védelmét, igény szerint eszközökkel, felszerelésekkel, fertőtlenítéssel segítették a védekezést a közintézményekben. Ezeken kívül egészségügyi szakképesítés nélkül ellátható feladatokban támogatták az egészségügyben dolgozók munkáját a rájuk nehezedő teher csökkentése érdekében Budapesten. A lakosság biztonságérzetét növelve - a rendőrséggel együttműködve - vegyes járőrpárokat alkotva vettek részt a kijárási tilalom betartásának ellenőrzésében, a közrend, a közbiztonság fenntartásának támogatásában több településen is.

Baja (4)

A bajai látogatáson Mudra ezredes ajándékot adott át a katonáknak, megköszönve az egész éves rendíthetetlen helytállásukat és kiemelte: idén is ugyanazt a kitartást, megbízhatóságot és szakértelmet várja el tőlük, mint az elmúlt évben.

A megbízott parancsnokot követően, a jelenlévőkhöz szólva Rácz atya hangsúlyozta: „Ezekben az embert próbáló időkben talán még fontosabb, hogy emberséget, türelmet és megértést gyakoroljunk társaink felé”.

Baja (3)