Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazai győzelem a veszprémi arénában

Szöveg: Demeter Ferenc |  2009. május 12. 8:28

Veszprémben az Összhaderőnemi Parancsnokság szervezésében hagyományteremtő céllal rendezték meg az első senior kispályás labdarúgó bajnokságot. A rendezvényre hét csapat küldte el legjobb focistáit, az öreg katonafiúk a focipályán mérték össze tudásukat és állóképességüket.

A rendezvény katonás pontossággal kezdődött. A játékosokat Gulyás Zoltán ezredes, az Összhaderőnemi Parancsnokság Hadműveleti Osztályának osztályvezetője köszöntötte. Elmondta: meg akarják mutatni, hogy az “öreg" focistákban még mindig megmaradt a labdarúgás iránti szeretet. Szeretnék ezt a találkozót a jövőben rendszeresen esetleg más városokban megszervezni, mert az idősebbeknek is kell egy kis mozgás és szórakozás.

A derbire Kaposvár, Székesfehérvár, Tata, Budapest, Várpalota és Veszprém alakulatai küldtek csapatokat. A mérkőzéseket hivatásos játékvezetők dirigálták.

Azt már az elején mindenki kiszámolhatta: ahhoz, hogy valaki döntőt játszhasson, minimum öt meccsen kell jól szerepelnie. A látottak igazolták a rendezők várakozásait. Az akarat az öregebbek esetében fiatalos, keménységben közepes, a hajtásban egy kicsit már negyven év feletti volt a színvonal és talán ennek is köszönhető, hogy ezen a napon a csapatok nem döntöttek gólrekordot. A mérkőzéseket a csapatok általában egy góllal nyerték meg, egy meccsen született hat gól, öt-egyes végeredménnyel.

1595886942
A taktika sok esetben még a mérkőzés közben is változott. Egy gól megszerzését követően a csapatok érezhetően a védekezésre koncentráltak.

A döntőbe jutásért a hazai csapat az ÖHP-val játszott és az eredmény a rendes játékidőben döntetlen volt, ezért a továbbjutást büntető rúgásokkal döntötték el. A döntőben a hazai csapat a nagy esélyesnek számító Kaposvárral mérkőzött és a taktikájuknak megfelelően „egy apró kis gólocskával" nyertek.

A rendezvény zárásaként Orosz Zoltán vezérőrnagy ÖHP törzsfőnök, a parancsnok általános helyettese adta át az első három helyezett csapat tagjainak a kupát, valamint a csapat tagjainak az érmeket. Záróbeszédében megköszönte a résztvevők sportszerű játékát és megállapította, hogy igenis van létjogosultsága ezeknek a sportrendezvényeknek.

Eredmények: I. helyezett MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred

II. Helyezett MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred

III. Helyezett MH Összhaderőnemi Parancsnokság

1595886942