Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

65 éves a Zrínyi Kiadó

Szöveg: Takács Vivien |  2016. december 8. 18:17

A Zrínyi Kiadó megalakulásának hatvanötödik évfordulóját ünnepelték az egykori és a jelenlegi kollégák Budapesten, a kiadót is magába foglaló HM Zrínyi Nonprofit Kft. Kerepesi úti objektumában, december 8-án, csütörtökön.

Benkóczy Zoltán, a kft. ügyvezetője nevében Vigh Mihály kommunikációs ágazati igazgató köszöntötte a megjelenteket, köztük azt a több mint kilencven nyugdíjas kollégát, akik az elmúlt évtizedek során a Zrínyi Kiadó munkatársai voltak. „1951-től kezdődően önök olyan értéket, munkát, kiadványokat, újságokat, könyveket adtak a magyar társadalomnak, amit a honvédség és a magyar közösség úgy értékelt, hogy erre szükség van" – mondta, hozzátéve: nagyon komoly történelmi, katonai és szépirodalmi munkák születtek és születnek a Zrínyi Kiadó gondozásában.

1596024351

Ezt követően Vigh Mihály az ügyvezető nevében emlékplaketteket adott át a kiadó egykori munkatársainak, valamint emléklapot azoknak a jelenlegi kollégáknak, akik részt vettek a Halhatatlanok című, a limanowai győzelemről szóló dokumentumfilm elkészítésében. A Halhatatlanok két éven belül már a második nagy jelentőségű történelmi dokumentumfilm – a Kereszthegy után -, ami a Katonai Filmstúdió műhelyében készült.

1596024351

„Az elmúlt öt évben is olyan könyveket jelenítettünk meg, amelyek döntően a hadtörténelemmel, a történelemmel, valamint a Magyar Honvédség hazai és nemzetközi szerepvállalásaival foglalkoznak" – mondta ünnepi beszédében dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy. A Zrínyi Kiadó megbízott vezetője szólt még az elmúlt években megjelent kiadványokról – köztük a néhány héttel ezelőtt bemutatott „Remény és Pokol 1956" című dobozkönyvről -, valamint arról, hogy 2016-ban összesen 31 könyv jelent vagy jelenik meg még az év végig a kiadó gondozásában.

1596024351

Az ünnepségen egy perces néma főhajtással és gyertyagyújtással emlékeztek azokra a volt kollégákra, akik a tavalyi találkozó óta elhunytak. A rendezvény vacsorával és kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

1596024351

Fotó: Dévényi Veronika