Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

8 nap, 5008 ugrás

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. augusztus 18. 20:24

Világbajnokságnak adott otthont Szolnok. Lezajlottak a versenyugrások a 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságon.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire – CISM) hazánknak ítélte a 2018-as katonai ejtőernyős világbajnokság rendezésének jogát. A döntésben a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatott eddig elért eredményei is jelentős szerepet játszottak. A Bánszki Tamás százados, Varga Tamás zászlós, Hirschler Gábor zászlós, Gál Szabolcs törzsőrmester, Horváth Ferenc őrvezető és Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós alkotta csapatot a világ legjobbjai között tartják számon.

1599191867
De nemcsak a Magyar Honvédséget érte megtiszteltetés azzal, hogy ilyen rangos eseményt szervezhetett, hanem a nagy múltú katonavárost, Szolnokot is. A nyolcnapos rendezvényt több mint egyéves előkészítői és szervezői munka előzte meg, amelyben a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség szinte valamennyi alakulata részt vett.

Az elmúlt napokban a versenyre nevező 37 ország csapatainak 372 versenyzője több, mint 5 ezer ugrást hajtott végre a szolnok-szandaszőlősi repülőtéren. A verseny zárórendezvényét és az ünnepélyes eredményhirdetést augusztus 20-án tartják a szolnoki RepTár Repülőmúzeumban.

1599191867
Idén újabb világversenynek is otthont ad hazánk, hiszen a 46. CISM Katonai Öttusa Világbajnokságot 2018. szeptember 24-30. között Budapesten rendezik meg.

A szervezők ezúton is köszönik a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség azon munkatársainak támogatását és áldozatos munkáját, akik a tervezésben, az előkészítésben és végrehajtásban részt vettek. Köszönet illeti Szolnok megyei jogú város vezetőségét is azért a támogatásért, amelyet a világverseny magas színvonalú megvalósításához nyújtottak.

Fotó: Tischler Zoltán