Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A biztonságot kell szolgálniuk

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2018. május 31. 22:19

A katonai attasék legfontosabb feladata, hogy elősegítsék a biztonság megteremtését – mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter május 31-én, csütörtökön az idei attasé-tanfolyam zárófogadásán, a fővárosban.

A miniszter kiemelte, hogy a külszolgálatra való felkészítést elvégzők egy olyan időszakban teljesítik majd feladataikat, amely nem nevezhető békésnek. A terrorizmus, a vallási szélsőségek Európában is gondot jelentenek, így a biztonság és a béke megőrzése mellett hangsúlyt kell fektetni a kulturális értékek megőrzésére is. „Az önök munkája rendkívül fontos, legyenek segítői, legyenek támaszai a nagyköveteknek. Mutassanak példát a munkában, a becsületes helytállásban, s öregbítsék a korábbi katonai attasék hírnevét" – hangsúlyozta a tárcavezető.

1599188052
Dr. Benkő Tibor kitért arra is, hogy a Magyar Honvédség jelentős fejlesztés előtt áll. A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program a kormány kiemelt figyelmét élvezi, ami garanciát jelent az elkezdődött modernizáció folytatására, amelyben fontos cél a haderő megerősítése mellett a katonák megbecsülése, a társadalmi kapcsolatok továbberősítése.

A rendezvényen – mások mellett – jelen volt Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök, Szabó István, a tárca honvédelmi ügyekért felelős államtitkára, Siklósi Péter, a védelempolitikáért felelős helyettes államtitkár és dr. Béres János vezérőrnagy, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat új főigazgatója.

1599188052
Fotó: Dévényi Veronika