Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A cél: az egyéni képességek fejlesztése és a harceljárások egységesítése

Szöveg: MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred |  2016. április 18. 13:16

Az Amerikai Egyesült Államok különleges műveleti csoportjaival való folyamatos együttműködés részeként újabb közös amerikai-magyar (JCET) gyakorlat kezdődött a napokban, Szolnokon az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred bázisán.

1596012046

A Colorado állambeli 10th Special Forces Group állományából érkezett katonák számára a háromhetes közös kiképzésen továbbra is az egyéni képességek fejlesztése, szinten tartása, valamint a harceljárások egységesítése a cél. A specializációs foglalkozásokat a csoportban végrehajtott műveletek sora követi. A tavalyi gyakorlathoz képest újdonság egy Black Hawk típusú helikopter részvétele, amely fontos szerepet játszik a zárógyakorlatban.

1596012046

A gyakorlattal egy időben – az MH 2. Különleges Ezred szervezésében – hivatalosan is megkezdődött a 2016. évi nemzetközi különleges műveleti alaptanfolyam negyedik fázisa. Az eddigi fázisokat sikeresen teljesítők a lengyel, szlovák, szlovén haderők különleges erőinek katonáival kezdhetik meg a közös képzést.

1596012046

A 11 héten át tartó negyedik fázis célja, hogy a leendő különleges műveleti parancsnokok, parancsnokhelyettesek, hadműveleti altisztek, valamint a csoportoknál a közeljövőben szolgálatot teljesítő fegyverzeti specialisták készségszinten elsajátítsák a kiválasztott szakirányuk ismeretanyagát. A kiképzést a szokásokhoz híven több missziót megjárt, a hazai és amerikai különleges műveleti tanfolyamokon részt vett, hivatásukat magas szinten művelő tisztek és altisztek segítik.

1596012047