Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A felajánlások hétvégéje

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2015. november 11. 14:48

A Magyar Honvédség határvédelmi feladatokba bevont katonái továbbra is maradéktalanul helyt állnak az országban: igaz ez a Vas, Zala, Somogy és Baranya megye határ menti településein szolgálókra is. A már hónapok óta elhúzódó munkát nagyban segítik a katonaság felé irányuló pozitív visszajelzések: a társadalom minden lehetséges módon igyekszik kifejezni, hogy a magyar honvédek mellett áll.

1596003913

Az elmúlt hétvégén felajánlások sokasága érkezett a Barcson, Letenyén és Nagykanizsán állomásozó, a családjuktól hetek óta távol lévő katonákhoz. Bár az állomány számára minden körülmény biztosított a feladatok végrehajtásához, mindannyian hálásak a civilektől kapott adományokért, melyek valamelyest oldják a hétköznapok monotonitását.

November 6-án, pénteken Kepli József János, Hévíz alpolgármestere, a Hévízi Sportkör által felajánlott, a többi között tartós élelmiszereket, üdítőt, édességet tartalmazó csomagokat juttatta el a Nagykanizsán állomásozó katonáknak. Az alpolgármester elmondta: ezzel a gesztussal nem segítséget szeretnének adni, sokkal inkább szolidaritást akarnak mutatni a katonák irányában.

1596003913

Ez a gondolat vezérelte a Nagykanizsai Zsaruellátó önkéntes csapatát is, akik gulyáslevessel és palacsintával kedveskedtek a Letenyén szolgáló katonáknak szombaton. Ahogy Laska Csabáné utalt rá, szándékuk az ellátmányon felüli plusz meglepetés, mely jelen esetben a kiváló minőséget, a női kezek készítette házias ételeket jelentette.

1596003913

Vasárnap a barcsi, nagykanizsai és letenyei katonai objektumok kaptak ismét felajánlásokat. Barcsra csornai önkéntesek csapata látogatott, míg az „Értük Veletek" civil szervezet többoldalú szolgáltatással készült Nagykanizsán és Letenyén. Igény szerint hajat vágtak az érkező fodrászok, tortát és köszönő gyermekrajzokat kaptak a közeljövőben születésnapjukat ünneplő katonák, az állomány pedig házi készítésű ételt fogyaszthatott el.

Valamennyi helyszínen – a katonák jelenlétében – a szakasz- és századparancsnokok vették át és köszönték meg a felajánlásokat.
Mint mondták: a társadalom így igyekszik kifejezni a szolidaritását és háláját a határmenti feladatokban szolgálatot teljesítő katonák hetek, hónapok óta tartó áldozatos szerepvállalásáért.

1596003914

Fotó: a szerző felvételei