Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A felderítőkiképzés alapjai

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2014. március 28. 7:28

Nem szervezetszerű felderítőfelkészítést tartottak március közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

A 62. Lövészzászlóalj második lövészszázadának egy lövész- és egy mesterlövészraja az általános harcászati foglalkozásain túl nem szervezetszerű felderítőfelkészítésen vett részt Sándorfalva térségében. A résztvevők a háromnapos kihelyezés során a csapatfelderítő szakharcászat alapjait sajátították el a hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj állományából kijelölt katonákkal közösen.

1595969419

A terület átvizsgálása közben útakadályokat derítettek fel

Az első nap − a korábban elkészített térképvázlat alapján − egy menetvonal felderítésével kezdődött. A csoportok gyalogosan tették meg a 15 kilométeres távolságot, és a terület átvizsgálása közben kerülő utakat, illetve útakadályokat derítettek fel. Miután megérkeztek a kijelölt területre, elfoglalták a gyülekezési helyet, megszervezték annak biztosítását, és kialakították az éjszakai szállásukat is. A következő napokban megfigyelési vázlatokat készítettek és figyelőőrsöket építettek ki.

Külön szerepet kapott az emelt szintű híradó foglalkozás mellett a tűztámogató felkészítés, valamint a katonák gyakorolták a rejtett figyelő telepítésekor várható feladatokat is.

1595969419

Felderítőfelkészítés Sándorfalva térségében