Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A győri ezreddel ismerkedtek

Szöveg: Törőcsik Krisztina |  2014. április 3. 11:30

Április első napján számos vendég érkezett Győrbe, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez, hogy megismerhessék az ország egyetlen légvédelmi alakulatát.

1595969729

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői a rakétaezrednél

Elsőként a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői érkeztek az ezredhez. A látogatók − az alakulat megismerése mellett − fontosnak tartották a két szervezet közötti későbbi együttműködés lehetőségeinek feltárását. A csoport számára Bozsóki Attila alezredes, parancsnokhelyettes tartott tájékoztatót az alakulat rendeltetéséről, a feladatokról, a társadalmi kapcsolatokról, valamint a hagyományápolás terén végzett tevékenységről. A látogatók ezt követően megtekintették az ezrednél rendszeresített technikai eszközöket, a Borbála- és a Körösi-emlékszobákat, valamint a csapatmúzeumot.

A kamara küldöttsége után két amerikai tiszt, Gregory Clawson ezredes, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi légügyi attaséja és Timothy Manning ezredes, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége Védelmi Együttműködési Irodájának vezetője érkezett az alakulathoz. Kovács Ferenc ezredes, parancsnok tájékoztatójában az alakulat felépítéséről, feladatrendszeréről és missziós szerepvállalásáról beszélt, majd a vendégek a csapatmúzeumban ismerkedhettek meg az ezred múltjával, az alakulótéren pedig a rendszeresített technikai eszközökkel.

1595969729
Az amerikai delegációt Kovács Ferenc ezredes fogadta

A harmadik csoport a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről érkezett a győri laktanyába. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai vezetői mesterszakának hallgatói Könczöl Ferenc alezredes, parancsnokhelyettes segítségével nyerhettek bepillantást az alakulat működésébe.

1595969730
A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai vezetői mesterszakának hallgatói a győri alakulatnál