Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hadkiegészítő parancsnokságon jártak a vezérkari tanfolyam hallgatói

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2014. december 19. 15:50

Budapestre, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságra érkeztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyamának hallgatói december 18-án, csütörtökön.

1595984752

A vendégeket az alakulat parancsnoka, Vanyur Tibor ezredes fogadta, majd előadást tartott számukra az országos szintű szervezet felépítéséről és feladatairól. Ezután Kálmán László alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese a katonai igazgatásról, a honvédelmi kötelezettségek feladatrendszeréről, valamint az önkéntes védelmi tartalékos rendszerről beszélt.

A program az alakulat vezető beosztású tisztjeinek előadásával folytatódott, akik saját szakterületükről tájékoztatták a tanfolyam hallgatóit. Goldschmidt Roland őrnagy, a Hadkiegészítési Osztály osztályvezető-helyettese a gazdasági-anyagi szolgáltatási kötelezettségekről, az önkéntes műveleti tartalékosokkal kapcsolatos hadkiegészítési szakfeladatokról beszélt.

1595984752

Az előadás sorozatot a Központi Személyügyi Nyilvántartó Osztály, a Katonai Okmánykezelő Iroda, valamint a Bélyegzőkészítő és Ellátó Osztály vezetőinek tájékoztatója zárta, amelyben az osztályvezetők röviden beszéltek az osztályok mindennapi tevékenységéről.

Az alakulatok megismerése fontos a felsővezető „jelöltek" számára, hiszen az ott megszerzett tapasztalatok, ismeretek, eszmecserék után a hallgatók az új tudásanyagot hasznosítani tudják majd tanulmányaik és később saját munkájuk terén.

1595984753

Fotó: a szerző felvételei