Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Honvéd Közszolgálati Nyugdíjpénztár közleménye

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. április 1. 16:15

A kibővült és megerősödött Honvéd Közszolgálati Nyugdíjpénztárt a pénzpiacon kialakult helyzet semmilyen formában nem érinti, a pénztár teljes körűen, zavartalanul és eredményesen működik.

1595990483
A Honvéd Nyugdíjpénztár és a Nyugdíjbiztosítási Dolgozók Nyugdíjpénztára (NyDNyP) küldöttközgyűlése a napokban egybehangzóan úgy döntött, hogy az NyDNyP 2015. április 1-jével beolvadt a Honvéd Nyugdíjpénztárba.
A beolvadó NyDNyP a tavaly ősszel indított saját belső pályáztatására meghívta a Honvéd Nyugdíjpénztárat is, amely a pályáztatás végén a győztes lett. (Az NyDNyP egyébként kiválóan működő pénztár volt, azonban a kicsi üzemméretéből adódóan a működési költségeit nem tudta tovább viselni, ezért döntöttek a más pénztárba történő beolvadás mellett.)
A beolvadás kapcsán a Honvéd Nyugdíjpénztár létszáma 38 300 főről 40 800 főre, a tagok kezelt vagyona 41,5 milliárd forintról 45,7 milliárd forintra nőtt. Ezzel a pénztár – a felügyeleti MNB besorolása szerint − megerősítette helyét a közepesen nagy pénztárak között, és továbbra is a legnagyobb közszolgálati pénztárként működik tovább.

1595990483
A pénztár 2014-ben is eredményes évet zárt. A pénztár továbbra is csak a legjobbak által megvalósított, a legfejlettebb, ún. elszámolási egység alapú (ELSZE) nyilvántartást vezeti, így a tagok egyéni számlájának értéke – ami a tag megtakarítása– a honlapjukon (www.hnyp.hu) naponta követhető. Az ELSZE-árfolyamok alakulása, illetve értéknövekedése itt látható.
A Honvéd Nyugdíjpénztár honlapján részletesen is olvasható, illetve dokumentumokkal alátámasztott, hogy a pénztárnak, valamint a pénztár két külső vagyonkezelőjének a Buda-Cash brókerházzal, a DRB bankcsoporttal, a Questor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. brókerházzal, valamint a Hungária Értékpapír Zrt. brókerházzal semmilyen üzleti vagy egyéb kapcsolata nincs.
A fentiek értelmében az immár kibővült és megerősödött Honvéd Nyugdíjpénztárt a pénzpiacon kialakult helyzet semmilyen formában nem érinti, a pénztár teljes körűen, zavartalanul és eredményesen működik.