Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A jövő a mi kezünkben van”

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2014. április 16. 18:39

„A múltunkat elődeink már megírták, ezért tisztelet és köszönet illeti őket, a jövő azonban a mi kezünkben van” – fogalmazott Kolozsi Tamás őrnagy az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred jogelőd alakulatainak történetét felelevenítő beszédében, a győri egység fennállásának hatvannegyedik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

Az első önálló csapatlégvédelmi alakulat, a 86. Kivonuló Légvédelmi Tüzérezred 1950-es megalakításának évfordulóján ünnepi állománygyűléssel tisztelegtek a jogutód, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái.

1595970374

Kolozsi Tamás őrnagy: „a jövő a mi kezünkben van."

Kolozsi Tamás őrnagy emlékeztetett arra, hogy „a második világháborút követően az ország légvédelmének létrehozása és megszervezése az egyik legsürgetőbb feladat volt", s ugyan kezdetben alkalmazás szerint elkülönült a kivonuló, illetve a honi légvédelmi tüzérség, de bárhogy is nézzük, „az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred jogelőd katonai szervezeteinek megalakulása és története már több mint fél évszázadra nyúlik vissza."

A vezetési zászlóalj törzsfőnöke beszédében kiemelte azt is, hogy nagyon hosszú volt az út Győrig, hiszen − Miskolc, Székesfehérvár, Börgönd, Veszprém, Keszthely és Nagykanizsa mellett − Szentes, Lenti, Kalocsa, valamint Nagyoroszi is felkerült a tüzér, majd rakétás csapatlégvédelem térképére az elmúlt évtizedek során.

„Mi csak annyit tehetünk, hogy elődeink dicső hagyományait követve, hozzájuk méltón, tisztességgel és becsülettel végezzük el feladatainkat" − mondta Kolozsi őrnagy.

1595970374

Fennállásának hatvannegyedik évfordulóját ünnepelte a győri egység