Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kötelékben is dobogón a növendékek

Szöveg: Markovics Zita hadnagy |  2014. április 16. 18:01

Hetek óta készülnek a Magyar Honvédség „Honvédelmi Kötelék” megyei szintű haditornaversenyére a debreceni honvéd középiskolások. Nem hiába: tíz csapat közül az első és a második helyért járó kupákat és ajándékcsomagokat is megszerezték.

1595970373
Elméleti és gyakorlati feladatokat is végrehajtottak a katonanövendékek

Elméleti és gyakorlati tudásukat is próbára tették a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium kilencedik és tizedik évfolyamos katonanövendékei az április 16-i, szerdai versenyen. Hajdú-Bihar megye középiskoláiból érkeztek Debrecenbe azok a diákok, akik részesei a „KatonaSuli"-programnak.

A Honvédelmi Minisztérium által egy éve életre hívott „Honvédelmi Kötelék"-program amellett, hogy egészséges és sportos életmódra ösztönzi a fiatalokat, arra is lehetőséget teremt, hogy együtt tölthessék el szabadidejüket hivatásos, szerződéses, önkéntes tartalékos és leendő katonák. A több mint félnapos eseménynek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár sportpályája adott otthont, a szervezésért az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ dolgozói feleltek.

1595970373
A versenyt a Bocskai István Lövészdandár sportpályáján rendezték meg

„Nagyon büszke vagyok a fiúkra. A náluk idősebb korosztályok között is a legjobbnak bizonyultak, és különösebben ösztönözni sem kellett őket, motiváltan, lelkesen készültek a megmérettetésre. Mindannyian sportolnak, szeretnek versenyezni, sőt keresik a kihívásokat. A közös fagyizáson már az őszi, regionális bajnokságra való edzésről beszélgettünk" − mondta felkészítőjük, Toka Zsolt hadnagy, katonaoktató.

A feladatok között volt lövészet légpuskával, lőszeresláda cipelése és drótakadály alatti kúszás harci ösvényen, kézigránátdobás, elméleti és gyakorlati tájékozódási feladat, fegyveres váltófutás és a honvédségről, katonai ismeretekről, katonai hagyományokról szóló elméleti feladatsor.

1595970373
A csapat tagjai, felkészítőjükkel