Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövőben is számítanak a székesfehérvári alegység képességeire

Szöveg: DCM század |  2013. június 29. 8:54

A század katonáinak felkészültségét, a század infrastruktúrájának színvonalát dicsérte a NATO Híradó és Informatika Csoport (NATO CIS Group) parancsnoka, Thomas Franz vezérőrnagy aki június 27-én ellátogatott Székesfehérvárra, a 3. NATO Híradózászlóalj DCM-E századához.

1595956505

Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka fogadta Thomas Franz vezérőrnagyot. Dózsa László mérnök őrnagy, a század parancsnoka ismertette az eddig elvégzett, illetve a jövőbeni feladatokat.

A nemrégiben átadott DCM-komplexum bejárásán Franz vezérőrnagy megismerkedett a század állományával, és megtekintette az áprilisban átvett LINC-E telepíthető híradó és informatikai komplexumot.

1595956506

Látogatása végén a vezérőrnagy a század katonáinak felkészültségét, a század infrastruktúrájának színvonalát dicsérte. Hangsúlyozta, hogy a jövőben is számít az alegység képességeire a NATO-gyakorlatok biztosításában, s a hadműveletek végrehajtása során egyaránt.

Thomas Franz vezérőrnagy kitüntetésben részesítette – beosztásában eltöltött kiváló munkájának és a Steadfast Cobalt 2013 gyakorlaton nyújtott kimagasló teljesítményének elismeréséül – Kálmán Valter főtörzsőrmestert.

1595956506

Fotó: Bödő Viktória