Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat feloldotta a titkosítást

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2013. szeptember 4. 14:18

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója a Nemzetbiztonsági Bizottság tegnapi zárt ülésén jelen lévőket arról tájékoztatta, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter utasította a KNBSZ-t a 2010-ben a roma honfitársaink sérelmére elkövetett gyilkosságok, illetve a büntetőeljárás negyedrendű vádlottjának a korábbi Katonai Biztonsági Hivatallal való kapcsolatával összefüggésben általa elrendelt belső vizsgálat megállapításait összegző jelentés minősítésének felülvizsgálatára.

Kovács József altábornagy, a KNBSZ főigazgatója a bizottsági ülésen jelezte, hogy a felülvizsgálat eredménye néhány napon belül várható, és amennyiben a minősítést megszüntetik, úgy a vizsgálati jelentést a bizottság rendelkezésére fogja bocsátani.

Szeptember 4-én, szerdán megtörtént a korábbi „titkos" minősítés feloldása, az iratot pedig a HM a korábbi ígéretnek megfelelően megküldte a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökének.

Az összegző jelentés 4. oldalán eredetileg szereplő nevek anonimizálása a folyamatban lévő vizsgálatra és a személyiségi jogokra való tekintettel volt szükséges. A csatolt irat utolsó oldalán az eredeti dokumentumon szereplő jegyzetek szövegszerű és szerzői feloldása olvasható.

(A dokumentum a kormany.hu oldalon tekinthető meg.)