Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kecskeméti repülőkórházba látogattak az űrtábor résztvevői

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. augusztus 15. 17:28

A Kecskeméti Hírös Agora szervezésében a közelmúltban lezajlott egyhetes Csillagok háborúja elnevezésű űrtábor tagjai a Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetbe is ellátogattak.

http://www.honvedkorhaz.hu/cikk/1608

A kecskeméti „Repülőkórház" utódintézményeként működő intézetbe 27 gyerek és 3 kísérő tanár érkezett. Az  ismeretterjesztő, szabadidős tematikus nyári táborban részt vevő 2-11. évfolyamos diákoknak dr. Szabó Sándor András orvos ezredes, a Magyar Honvédség repülő főszakorvosa, valamin dr. Tótka Zsolt alezredes, a Magasság-élettani Vizsgáló Osztály osztályvezető főorvos tartott tájékoztatót az űrhajózás történetéről, a jelenlegi űrkutatási feladatokról, az emberi vezérlésű (vadász)repülőgépes repülés és az űrhajózás szoros kapcsolatáról, az űrhajósjelöltek kiválogatásának folyamatáról, az űrrepülés során előforduló élettani problémákról és megelőzésük-kezelésük lehetőségeiről.

A gyerekek emellett megismerkedtek a repülőorvosi alkalmasságvizsgálat és az űrhajós kiválogatás folyamatával, valamint bekukkantottak a barokamrába is.

1599191789
Fotó: honvedkorhaz.hu