Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A könnyűzene világában kalandoztak a katonazenészek

Szöveg: Csorba Katalin főhadnagy |  2013. november 12. 14:56

Fergeteges koncertet adott az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekar a Honvéd Kulturális Központ színháztermében. A közel 500 fő befogadására alkalmas nézőtéren egyetlen szabad ülőhelyet sem lehetett találni. A közönség hosszú percekig tartó vastapssal jutalmazta a produkciót.

1595962837
Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere is vezényelt

A ’30-as évek zenei világától elindulva a ’80-as, ’90-es évek könnyűzenei slágerein át vitte időutazásra a zenekedvelő közönséget a Központi Zenekar. Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere és Kovács Tibor alezredes, a Központi Zenekar karmestere felváltva vezényeltek a két részes műsor folyamán. A koncert nem mindennapi hangulatát Zelinka Tamás konferanszié az egyes zeneszámokra vonatkozó szellemes átkötő szövegekkel és anekdotákkal fűszerezte.

A program első felében a zenekar a swing jegyében játszott. A közönség olyan ismert dallamokat élvezett, mint Csajkovszkij Diótörője, Kozma József és J. Prevert Autumn Leaves című száma, vagy Manfred Schneider Hits International gyűjteményéből a Cabaret

1595962837
A zenekar a swing jegyében is játszott

A második rész John Williams Swing, Swing, Swing című számával folytatódott, majd Tom Jones Help Yourself című slágere, az ABBA, Michael Bublé , valamint az Earth, Wind and Fire zenekar nagy sikerű dalai csendültek fel. A Madarak Zenekarból ismert Peck László kiemelkedő énekesi tehetségét többször megcsillantotta a színpadon.

Bratka Borbála törzsőrmester szaxofon szólójával Antonio Carlos Jobim Wave című száma óriási sikert aratott. A koncert méltó zárásaként Máté Péter Zene nélkülmit érek én című slágerét élvezhette a közönség.

1595962837
A közönség hosszú percekig tartó vastapssal jutalmazta a produkciót


Fotó: Szabó Lajos zászlós