Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A magyar katonák továbbra is intenzíven részt vesznek a határvédelemben

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. április 30. 10:15

A Magyar Honvédség a tömeges bevándorlás okozta helyzet kezelésében és a határvédelemben kezdetektől fogva aktívan és nagy erőkkel vesz részt. Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter utasításának megfelelően a határon szolgálatot teljesítő katonák a második kerítés elkészültével is továbbra is segítik az igényelt, és szükséges mértékben a rendőrség munkáját.

 A kormány pénteken adta át a második kerítést. Ezzel minden eddiginél erősebb lett a magyar határvédelem és ezzel a biztonság. A kormány azért döntött a második kerítés megépítéséről, mert fel kell készülni egy akár a korábbinál is nagyobb migrációs nyomásra. A nyár közeledtével az eddigieknél nagyobb migránshullám indul el Európa felé, és az Európai Unió, illetve Törökország között létrejött megállapodás felmondásának esetén újabb milliók indulhatnak el Európa felé.

A Magyar Honvédség és a magyar rendőrség együttműködése a határvédelemben példaértékű, a határon szolgálók továbbra is mindent megtesznek a magyar emberek biztonságáért, a schengeni határok és ezzel egész Európa védelméért.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye