Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A mai kor katonájának legendás védőszentje

Szöveg: Gémes Ildikó százados |  2013. július 1. 10:00

Az írásos emlékek erőskezű, hatalmas termetű emberről számolnak be, aki élete alkonyán is megőrizte legendás testi erejét –  mondta Szent Lászlóról Marton Gábor őrmester az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlóaljnál tartott ünnepségen június 27-én, a Petőfi Sándor laktanyában.

1595956534

A díszelgők labdarúgó-bajnoksággal kezdték a megszokottól eltérő napot, majd ügyességi játékokkal folytatták, ahol jó hangulatú, egyéni és csapatversenyeken vettek részt.
Az állománygyűlésen Piros Ottó mérnök ezredes, a dandár parancsnokhelyettese, valamint Ócsai Géza alezredes, a Nemzeti Honvéd Díszegység törzsfőnöke is részt vett. Márton őrmester előadásában megemlékezett László királyról, a szigorú, de igazságos törvényalkotóról, a kiváló hadvezérről, korának legbátrabb katonájáról, illetve a magyar lovagkor példaképéről, a lövészek védőszentjéről.

Zsolnai Tamás alezredes, a díszzászlóalj parancsnoka hangsúlyozta: várta ezt a napot, hiszen ilyenkor lehetőség van arra, hogy közösen lazítsanak, értékeljék az elmúlt időszakot és elismerjék a kiemelkedő, huzamosabb időn át végzettek munkáját. Kiemelte: az elmúlt időszakban elvégzett feladatokat jól végrehajtotta az állomány, sok kirendelésen vettek részt, szerepeltek újságban, televízióban, május 17-én pedig a Helyőrségi Tavaszi Szemlén harminckét fővel végrehajtották a különleges díszelgő bemutatót.

1595956535

Fotó: a szerző felvételei