Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A negyedik váltás is felkészült a határ védelmére

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző |  2020. május 20. 8:50

A negyedik váltás is felkészült a Közös Akarat déli határvédelmi feladat ellátására az MH Béketámogató Kiképző Központban.

1596079401

A jelenlegi járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel, az alakulat saját állományától elkülönítve mintegy nyolcvan aktív és tartalékos katona készült fel Magyarország déli határszakaszának védelmére május 13-18. között. Érkeztek egyenruhások az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokságtól, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezredtől, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezredtől, az MH Bakony Harckiképző Központból, valamint a kiképző központ kijelölt állománya is megismerkedett a feladatrendszer minden szükséges elemével.

1596079401

Bővítették őrszolgálati, járőrözési ismereteiket, elsajátították a rádióval történő hírváltás szabályait, az ellenőrző-áteresztő ponton történő személyi és gépjármű átvizsgálás alapjait, valamint felfrissítették egészségügyi ismereteiket, részt vettek járványügyi tájékoztatón, illetve begyakorolták az intézkedéstaktika jogszerű mozzanatait.

1596079401