Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A pedagógusokat köszöntötte az akadémia

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2015. június 7. 19:34

Ünnepi sorakozóra gyűlt össze a szentendrei MH Altiszti Akadémia Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztályának állománya, hogy a pedagógus nap alkalmából köszöntse az alakulat pedagógusait.

1595995228

Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök köszöntőlevelében Báró Eötvös József szavait idézte: „Nem akik az emberi jólét előremozdítására új eszközöket találnak, hanem kik az embereket a létező eszközök s viszonyaik kellő használatára okítják, valóságos jótevői kortársainknak. (…) E hazában nem csak az elismerést, de a jutalmat is senki inkább nem érdemli, mint azok, akik a neveléssel foglalkoznak."

A sorakozón eredményes szakmai munkája elismeréséül emléktárgyat vehetett át Burucz László őrnagy és oklevelet vehetett át Muhari Zsolt főhadnagy. Emléklapot kapott Fehér Endre és Lukácsné Sugár Piroska, Juhász Tamás százados, Sótér Éva százados, Kollár Norbert főhadnagy, Oláh Nándor zászlós és Kollár Pál zászlós.
Szentendre város polgármesterének képviseletében a pedagógusok napja alkalmából Loe Attila százados vehetett át emléklapot Boda Anikó képviselő asszonytól.

1595995229

Az ünnepségen megemlékeztek az osztály névadójáról, Kinizsi Pálról is. Rövid beszédet mondott Mazán Csilla másodéves honvéd altisztjelölt, melyben kiemelte: „Kinizsi Pál is azt bizonyítja, hogy a mi népünk nem milliós tömegeivel, hanem eszével és találékonyságával győzött történelmünk csatáiban. (…) Dicső hőseink példája kell hogy lelkesítsen, erősítsen a hétköznapok munkájában és a tanulásban is."

Az ünnepség és megemlékezés zárásaként Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka és Kaló Miklós alezredes, a Kinizsi Pál Oktatási Osztály osztályvezetője a Kinizsi Pál tiszteletére állíttatott szobornál, Balázs Tibor zászlós, az osztály vezénylőzászlósa és Kaszab-Varga Sándor honvéd altisztjelölt, a diákönkormányzat elnöke az 1924-ben megalakult Kinizsi Pál honvéd csapataltisztképző tiszteletére felállított emléktáblán helyeztek el koszorút.

1595995229

Fotó: a szerző felvételei