Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A repülés biztonságáról tanácskoztak Szolnokon

Szöveg: honvedelem.hu / MH 86. SZHB |  2014. január 30. 17:41

A napokban rendezték meg az éves repülésbiztonsági konferenciát az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A rendezvényen – többek között – részt vett dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes, illetve Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke.

1595966432
A rendezvényt Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis parancsnoka nyitotta meg

A konferencián Lamos Imre dandártábornok, a bázis parancsnoka értékelte az elmúlt év repülésbiztonsági helyzetét, majd Rolkó Zoltán alezredes, a harcihelikopter zászlóalj parancsnoka, illetve Irha János őrnagy, a repülésbiztonsági főnökség főnök-helyettese tartott korreferátumot.

A 2014-es feladatokat taglalva Lamos dandártábornok hangsúlyozta: semmi nem befolyásolhatja a repülésbiztonság színvonalát. Emellett elengedhetetlen a repülésbiztonsági program aktualizálása, valamit a tapasztalatok folyamatos beépítése a harckiképzésbe. A parancsnok rámutatott, hogy a felkészülés, a módszeres repülőkiképzés alapozza meg a biztonságos feladatvégrehajtást, ennek érdekében pedig elengedhetetlen a rendelkezésre álló repülési idő hatékony felhasználása.

1595966432
Semmi nem befolyásolhatja a repülésbiztonság színvonalát

Fotó: MH 86. SZHB