Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szellemiség és a hit fontosságát hangsúlyozta Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2018. január 16. 17:30

A hadsereg valódi erejét a szellemisége, a hite adja – mondta Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter Soltész Miklóssal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) államtitkárával közösen tartott sajtótájékoztatóján január 16-án, kedden, Újbudán.

1596043542

A tárcavezető − aki egyben a főváros XI. kerületének országgyűlési képviselője − a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a kormány döntése nyomán 2,2 milliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, így a diákok új sportcsarnokot kaphatnak. A miniszter hangsúlyozta, hogy szem előtt kell tartani a gyermekek jövőjét, és oda kell figyelni a kereszténység boldogulására is. Az emberi közösségeknek, így a hadseregnek is elsősorban a hit adhat erőt. Ez különösen a mostani korban igaz, amikor más civilizációk veszélyeztetik az európai, keresztény civilizációt. Ilyenkor kiemelten fontos a keresztény templomok építése, intézményeik támogatása – fűzte hozzá.

1596043542

Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta, csak Újbudán 2,5 milliárd forintot fordítottak eddig az egyházi közösségek támogatására. Kiemelte, hogy 15 millió forintból újulhatott meg a Budai Szent Margit Gimnázium díszterme, és 310 millió forintból a ciszterci Szent Imre templom, míg a Szent Adalbert plébániát 144 millió forinttal támogatták, illetve 800 millió forintot fordítottak a gazdagréti templom teljes befejezésére. A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium fejlesztésére 1,2 milliárd, míg a Szent Margit Gimnázium fejlesztésére 1 milliárd forintot biztosítanak – részletezte az államtitkár. Szólt arról is, hogy a migrációs nyomás és Brüsszel „kereszténységellenes" politikája miatt Magyarországon a kormány kiemelt figyelmet fordít a kereszténység hitbéli és közszolgálati tevékenységére, így az egyházak köznevelési feladatainak támogatására.

1596043542

A sajtótájékoztató után Dr. Simicskó István az új év alkalmából köszöntötte a XI. kerületi egyházi vezetőket. A miniszter a meghívottak előtt úgy fogalmazott: több alázatra és hitre van szükség napjainkban, amikor az elhibázott brüsszeli politika miatt a kereszténység folyamatosan háttérbe szorul. „Fel kell mutatnunk a keresztény értékeket, és nem szabad engedni ennek a pragmatista világnak, mert továbbra is fontos a hit" – hangsúlyozta. A rendezvényen a tárcavezető mellett köszöntötte az egyházi vezetőket Soltész Miklós, Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, valamint Szabolcs Attila dél-budai országgyűlési képviselő.

1596043542

Fotó: Dévényi Veronika