Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A színházért tekertek

Szöveg: Kátai Róbert őrnagy |  2013. február 14. 15:15

„Tekerj a színházért!” − ezzel a névvel indította útjára még tavaly a kaposvári Csiky Gergely Színház kezdeményezését. Az akció lényege, hogy a színház felújításának érdekében az intézmény vezetése civil összefogásra buzdítja azokat az embereket, akiknek fontos a város színháza. Ehhez csatlakoztak a kaposvári logisztikai ezred katonái is.

Látta az összefogásra felhívó hirdetést az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka, Bárdos Antal ezredes is, aki azonnal meg is hirdette azt az állomány körében. Bárdos ezredes maga is komoly biciklis hírében áll, illetve az ezred állományában is szép számmal szolgálnak olyanok, akik rendszeresen nyeregbe pattannak. Sőt, Vargha Tamás törzsőrmester személyében képzett spinning-edző is „rendelkezésre áll".
A sikeres teljesítményhez tehát minden adott volt.

1595949320

A felhívás kihirdetését követően azonnal jelentkeztek a vállalkozó kedvű katonák. Ezzel párhuzamosan Vargha törzsőrmester a Vörös Sport Fitness Aréna vezetőivel egyeztette az egyenruhások tekerésének időpontjait. Igen, több időpontról volt szó, mert összesen 64 fő döntött úgy, hogy fizikai teljesítményét bevetve, kaposvári polgárként megmutatja, hogy neki is fontos a városi teátrum.

Februárban tehát az ezred katonái két alkalommal is „bevették" a sportcentrum spinning-termét, ahol Vargha törzsőrmester vezetésével nekiveselkedtek a kilométerek letekerésének. Az eredmény rendkívüli lett: a színház által kitűzött összesen 70 ezer kilométerből a katonák 2013 kilométert tettek meg 3 óra 18 perc alatt.

1595949320

Teljesítményükről a Csiky Gergely Színház igazgatója, Rátóti Zoltán is csak az elismerés hangján szólt, aki személyesen jelent meg a második alkalmon. Az igazgató elmondta, hogy a katonák csatlakozása az összefogáshoz a legékesebb bizonyítéka annak, hogy létezik olyan cél, amelyért a társadalom minden rétege tud és akar is tenni. A kultúra ügye egy ilyen ügy.

A logisztikai ezred tehát a város szerves részeként – a 2011-es „Vidék futófővárosa" címért vívott győztes csata után, ahol 500 fővel járult hozzá a győzelemhez – ismét megmutatta, hogy katonái sportosak és bármikor készek tenni egy nemes célért.

1595949320

Fotó: Albrecht Rajmund zászlós