Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A testvérvárosból érkezett küldöttség a bázisrepülőtérre

Szöveg: Soproniné Szabó Éva zászlós |  2012. szeptember 13. 8:36

Gangler László alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér megbízott parancsnoka szeptember 7-én a városba érkező német testvérvárosi küldöttséget fogadta az alakulat laktanyájában.

1595941513

A német Schwezingen és Pápa városa idén ünneplik testvérvárosi kapcsolataik húszéves jubileumát. A megemlékezésre érkező német küldöttség tett látogatást a bázisrepülőtéren.

A laktanyában Gangler alezredes, Keith Boone ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) parancsnoka, valamint Szarvas László, a NATO Légiszállító Programigazgatóság programigazgató-helyettese mutatták be a szervezetek felépítését, munkáját valamint a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) program során megvalósult eredményeket.

A vendégek az előadások után megtekintették a repülőtér 75 éves történetét bemutató kiállítást, majd a C–17 Globemaster III típusú szállítógéppel ismerkedhettek meg közelebbről. A géptípust a levegőben már sokat láthatták, hiszen a ramsteini katonai légibázis közel van Schwezingenhez. A küldöttség tagjai emellett statikus bemutatót is megtekinthettek azokból a repülést kiszolgáló gépjárművekből, melyek nélkülözhetetlen eszközei a C-17-es biztonságos üzemeltetésének.