Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A világ élmezőnyében – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. július 7. 9:17

Kitűnően rajtolt az Ejtőernyős Célbaugró Világkupa (Parachute World Cup Series – PARAWCS) idei versenysorozatán a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja. A csapat – amely egyben a magyar nemzeti válogatott is – június közepén Horvátországban utasította maga mögé a világ legjobbjait.

1595997029
Győzelemmel kezdte a hat fordulóból álló ejtőernyős világkupa idei sorozatát a magyar katonaválogatott. Bánszki Tamás százados, Hirschler Gábor zászlós, Varga Tamás zászlós, Gál Szabolcs őrmester és Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos szakaszvezető tizenhét ország legjobb versenyzőit utasították maguk mögé a Rijeka melletti reptéren rendezett viadalon. A bajnoki cím mellé Asztalos István még a master kategória egyéni küzdelmeinek bronzérmét is hazahozta. A csapat edzője Nagy István önkéntes műveleti tartalékos zászlós, technikai vezetője pedig Gál Lajos.

„A világkupa napjaink egyik legrangosabb ejtőernyős találkozója; a nemzetközi élmezőnyben szereplő sportolókkal szemben elvárás, hogy megmérettessék magukat valamelyik fordulóban. A versenyekre történő felkészülést idén is február elején, erőnléti edzésekkel kezdtük. Kora tavasszal pedig már az ugrást is gyakorolhattuk: párszor befértünk valamelyik katonai gépbe, legtöbbször azonban a kaposújlaki reptérről egy bérelt Cessnával szálltunk fel" – mondta a csapatkapitány, Varga Tamás zászlós.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin július 10-én, pénteken megjelenő számában!)