Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A világ legjobb öttusázói között a Honvéd triatlonosai

Szöveg: Kovács Dániel |  2013. május 13. 10:47

Miután a budapesti az idei öttusa világkupa-sorozat egyetlen európai állomása, sportolóink ugyancsak erős mezőnyre számíthattak. A résztvevők között ott vannak a Budapesti Honvéd Sportegyesület triatlonosai is, köztük a Rióban győzelmet arató Marosi Ádám, aki ha éppen nem sportol, hivatásos katona.

1595954111

28 országból 87 férfi és 72 női versenyző nevezése érkezett be a csütörtökön kezdődött budapesti öttusa világkupa-fordulóra. A férfiaknál három, a nőknél két csoportban folytak a selejtezős küzdelmek. A TriGranit Világkupán a vívás és az úszás a Csörsz utcai MOM sportközpontban zajlott, a lovaglásra és a kombinált számra pedig a Hűvösvölgyi út és a Riadó utca által határolt területen fekvő Akadémia Parkban került sor.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány a verseny első napján elmondta: a versenyzők sokat edzettek, jól felkészültek. Hozzátette, hogy kiemelten számít a honvédos öttusázókra is, hiszen a kulcscsonttörésből lábadozó Kasza Róbert és a közelmúltban térdműtéten átesett Kovács Sarolta kiesése miatt ezúttal Marosi Ádám, Tibolya Péter és Demeter Bence, illetve Gyenesei Leila és Földházi Zsófia képviseli a hazai élmezőnyt.

A csütörtöki-pénteki selejtezőt követően szombaton a női, vasárnap a férfi döntőt rendezték, hétfőn pedig a vegyes váltóra kerül sor.
Csütörtökön az „A" csoportból Cseh Krisztina, a „B" csoportból Gyenesei Leila és Földházi Zsófia szerezte meg a döntőhöz szükséges helyezéseket. A szombati döntőbe 36 versenyző került be.

1595954111

Pénteken a férfiakon volt a sor. Az „A" csoportból hárman is továbbjutottak: Marosi Ádám végig vezetve lett első, Demeter Bence holtversenyben második, Tibolya Péter pedig Marosi Ádám mögött három másodperccel, 5.
A szombati kombinált versenyen az angol Spence és az ukrán Buriak után harmadikként állt rajthoz Gyenesei Leila, és bár nem sikerült dobogóra jutnia, megszerezte az előkelő negyedik helyet. Földházi Zsófia az úszásban teljesített a legjobban, ötödik helyet érve el, majd a 12. helyről indulva javított egy helyet. Cseh Krisztina negyedik lett a vívásban, a célba huszonharmadikként ért be.

Vasárnap: Marosi Ádám ezüstérmet szerzett! A remek úszásnak és a hibátlan
lovaglásoknak köszönhetően Demeter Bencével az első, illetve második helyről
indulhattak. A brit Cook 10 másodperccel Marosi után rajtolt, és csak utolsó előtti
sorozat lövészeténél tudta beérni, igaz, itt a vezetést is átvette, így ő ért elsőként célba,
míg a londoni olimpia bronzérmese, Marosi Ádám másodikként állhatott a dobogóra.

Az öttusa a Magyar Honvédség szempontjából is kiemelten fontos sportág, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a sportot és az egészséges életmódot népszerűsítő Honvédelmi kötelék programban is a támogatni kívánt sportágak között szerepel.

(A Honvédelmi kötelékről bővebben a facebook-on olvashat!)

1595954112
Címkéksport