Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Zrínyi Kiadó is várja az érdeklődőket az Ünnepi Könyvhéten

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. június 7. 21:07

Június 7-én megnyílt a budapesti Vörösmarty téren a 89. Ünnepi Könyvhét. A rendezvényen természetesen a Zrínyi Kiadó is számos érdekességgel képviselteti magát.

1599188446
Csütörtöktől hétfőig, azaz június 11-éig várja az érdeklődőket a Vörösmarty téren az Ünnepi Könyvhét, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepe, ahol Magyarország összes jelentős könyvpiaci szereplője képviselteti magát.

1599188446
Az öt napon át tartó, majdnem kétszáz kiállítót megmozgató, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, dedikálásokkal, zenés programokkal tarkított rendezvény a főváros más pontjain, illetve több vidéki városban és Kolozsváron is várja az érdeklődőket. Az Ünnepi Könyvhét ünnepélyes fővárosi megnyitóját csütörtökön délután tartották, ahol Berg Judit írónő mondott beszédet. A vidéki megnyitó helyszíne idén Szekszárd városa volt. 

1599188447
A rendezvényen természetesen a Zrínyi Kiadó is képviselteti magát a legérdekesebb és legmagasabb színvonalú hadtudományi és történelmi kötetekkel. Az aktuális kiadványok sorában Udovecz György 1848-1849 magyar katonáinak öltözete, felszerelése és fegyverzete című, elsősorban katonai hagyományőrzők számára írt segédanyaga a legfrissebb, amelynek megjelenését a megnyitó napjára időzítették.

1599188447
De ugyanígy megismerkedhetnek a kiadó standjánál az érdeklődők az olyan művekkel is, mint a Magyarország hadtörténete sorozat négy kötete, a Régi magyar fegyverek nem csak hagyományőrzők számára, A magyar ejtőernyőzés száz éve vagy A Nagy Háború képekben, családi képeslapokon. Az utóbbi hónapok termése mellett ugyanakkor természetesen széles a választék az elmúlt évek munkáiból is. A standhoz a délután folyamán Benkóczy Zoltán, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. ügyvezetője is kilátogatott.

A Zrínyi Kiadó standját a főváros mellett Szegeden is megtalálják az érdeklődők.

1599188447
Fotók: Füzes Judith