Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Advent kapujában…

Szöveg: Fodor Endre |  2013. december 3. 9:16

Nem kell feltétlenül ismernie bárkinek is a Székesfehérvár Helyőrség Zenekart ahhoz, hogy biztos legyen abban, igazi zenei élmény fogadja, ha meghallgatja hagyományos adventi koncertjüket.

1595963753

A Székesfehérvár Helyőrség Zenekar adventi koncertje

Varázslat, lélekemelő borzongás, meghitt pillanatok- röviden így lehetne jellemezni azt a zenei élményt, amellyel megajándékozta hallgatóit a Székesfehérvár Helyőrség Zenekar. Hagyományos adventi koncertjük már-már a karácsonyi készülődés egyik legjelentősebb állomása a Székesfehérváron, s a koronázó város környékén élőknek. Egy olyan zenei estén, amelyen Mozart Ave verum corpus-a éppúgy betöltötte a Szent István Bazilika csodálatos barokk belső terét, mint Presser Gábor Padlás című musicaljének közismert dallama.

Mesterien kezelik hangszereiket a katonák, figyelmük s fegyelmük egymás játéka iránt szinte tapintható volt a padsorokban ülve. Szinte közéjük kívánkozott a szemlélődő, hogy fuvolát ragadva, az üstdob mögé ülve vagy a zongora billentyűit leütve maga is tevékeny részese lehessen ennek a jól megkomponált harmóniának.
Mosolyra nyílt szájak, csillogó szempárok, átszellemült tekintetek sejtették, ezen az estén az angyalok is kedvüket lelhették e muzsikában.

A koncerten a Székesfehérvár Helyőrség Zenekar mellett közreműködött az Alba Régia Vegyeskar, zongorán játszott Tóth Marcell, szólót énekelt, s szavalt Fehér Adrienn színművész. Vezényelt Radics Éva és Ruff Tamás őrnagy.

(A koncert további részletei az Inter arma caritas heti adásában hallhatók!)

Fotó: Bödő Viktória