Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Akadályok leküzdve!

Szöveg: Kleinné Nagy Andrea százados |  2014. április 9. 15:53

Április elején ismét a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola honvédelmi szakkörének „vendége” volt az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred.

A látogatás elején Ábrahám Norbert, az iskola igazgatója tájékoztatást tartott az intézményben folyó katonai témájú oktatásról.

1595970041

A székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola honvédelmi szakkörének „vendége" volt az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred

A honvédelmi szaktanteremben az ezred segítségével tavaly megépített akadálypályával kapcsolatos feladatok várták a diákokat. A tanulókat Benda László ezredes, az alakulat megbízott parancsnoka köszöntötte, majd Szabó Szilvia százados, az ezred testnevelőtisztje alapos bemelegítésre vezényelte a honvédelmi szakkör tagjait. A gyerekek csak ezt követően küzdhették le az akadálypályát.

A honvédelmi szakkör elnökségének két tagja − Rózsenberszki István nyugállományú alezredes, illetve Havasi Imre nyugállományú ezredes − kiemelte: a diákok több emléktúrát is teljesítettek már, emellett pedig hadisírgondozással is foglalkoznak.

1595970041

Bemelegítésen a honvédelmi szakkör tagjai

Fotó: a szerző felvételei